Skład zarząd

Wojciech Osówniak

Prezes Zarządu

Od ponad 10 lat wspieram dzieci z ASD w równym dostępie do terapi. Doskonale rozumiemjak ważna jest terapia i wsparcie rozwoju zwłaszcza w początkowych okresach edukacji. Niejednokrotnie spotykałem się z niezrozumieniem oraz brakiem tolerancji dla dzieci z ASD.Działając indywidualnie nie jestem w stanie zaspokoić potrzeb wszystkich potrzebujących dzieci a zwłaszcza umożliwić równe szanse wszystkim potrzebującym. W celu zwiększenia możliwości pomocy a także rozszerzenia działań mających na celu zwiększenie świadomości społecznej na temat spektrum autyzmu narodził się pomysł  utworzenia fundacji. Obecnie dzialam nad realizacją statutowych celów fundacji. Moim głównym zadaniem są sprawy organizacyjne, zatrudnianie pracowników, poszukiwanie wolontariuszy, szkolenie zespołu, organizowanie materialow marketingowych, publikacji materialow, budowanie marki fundacji oraz pozyskiwanie środków na realizację celów statutowych.
Wspołodpowiadam za pisanie wniosków o granty.
Bardzo proszę o finansowe wsparcie naszych projektów, których realizacją wesprze bezpośrednio rozwój dzieci, wpłynie pozytywnie na funkcjonowanie rodziny osób z dzieckiem z ASD w środowisku lokalnym a także zwiekszy pomoc społeczną na temat ASD.
Z góry serdecznie dziękuję za przekazaną Fundacji darowiznę.

Patrycja Osówniak

Członek Zarządu

Jestem osobą związaną ze środowiskiem dzieci z ASD od ponad 10 lat na gruncie zawodowym. Na codzień pracuję z dziećmi oraz ich rodzinami starając się zadbać o ich jak najlepszą przyszłość. Przez ten czas poznałam potrzeby i oczekiwania, staram się ich wspierać w ich pokonywaniu i realizacji. Zobaczyłam również nierówność w dostępie do terapii a także problemy w funkcjonowaniu w społeczeństwie.
Współtworzę i aktywnie uczestniczę w realizacji projektów fundacji aby jak najlepiej wspierać rozwój dzieci, zapewnić im jak najlepszą przyszłość  oraz wspierać funkcjonowanie rodziny w społeczności lokalnej a także zapewnić równy dostęp do terapii.
Zależy mi na propagowaniu koncepcji neuroróżnorodności oraz dostosowaniu placówek dydaktycznych do potrzeb dzieci z ASD zarówno poprzez oddziaływania bezpośrednie jak i zmiany systemowe w celu zapewnienia jak najlepszych warunków rozwoju w atmosferze zrozumienia i poszanowania odmiennego rozwoju mózgu.
Bardzo proszę o wsparcie naszych działań i wpłatę darowizny na realizację naszych celów i jednocześnie z góry w imieniu swoim oraz naszych obecnych i przyszłych podopiecznych a także całego środowiska osób z ASD i ich rodzin bardzo dziękuję za udzieloną pomoc.

Karolina Misiejko

Członek Zarządu

Z wykształcenia jest prawnikiem, z zawodu jestem specjalistą ds. funduszy unijnych, natomiast prywatnie jestem mamą 10 letniego Tymka ze zdiagnozowanym ASD. Lata walki o lepsze funkcjonowanie syna sprawiły, że doskonale znane mi są tematy związane ze środowiskiem dzieci ze zdiagnozowanym ASD, zarówno te z zakresu psychologii,  jak również te związane z otoczką formalno-prawną. Bliskość tematu sprawiła, iż  pragnę dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi rodzicami, którzy tak jak ja kiedyś, dopiero stają do walki o lepsze jutro swoich dzieci. Dzięki fundacji mogę wcielać w życie swoje pomysły oraz docierać do coraz szerszej grupy osób potrzebujących wsparcia.